Гол, як сокол…

Пропоную до уваги Спільноти невеличке лінгвістичне дослідження. Прошу зауважити, що я не наполягаю, що викладена мною думка є істиною в останній інстанції і я поважаю кожну іншу думку. Це дослідження не має на меті піддати сумніву існуючі світоглядні системи. Це лише спроба подивитись на відоме явище з нового ракурсу. Це лише припущення на основі дослідження існуючих фактів.

Суть дослідження полягає в тому, що Мова – є звуковою вербалізацією енергії, з якої складається Всесвіт. Знаємо, що Всесвіт – це Світло, що має хвильову природу. Аналогічно – Звук теж має хвильову природу. Отже, пращури колись вербалізували Світло Звуком. Так з’явилась Мова. Як саме це відбулось, ми не будемо з’ясовувати, а перейдемо до самого дослідження.

Почнемо з народної мудрості – гол, як сокол.

Зараз ця ідіома використовується в значенні – бідний, роздягнений.

А чи це так?

Чому сокіл голий?

Невже соколу потрібне вбрання чи він може бути вбраним?

Де логіка?

То може ми так розуміємо це слово «голо»?

Спробуємо розібратись?

Отже, людина баче в небі сокола. Ось він, без прикрас і домислів – рух в небі. Сховатись нема куди в небі. Такий як є. Не більше не менше, жодних оцінок, факт, що не потребує доказів і коментарів. Сенс ідіоми – правду кажу, як сокол в небі голий, без потайки, такий як є. Сенс ідіоми – підтвердження правдивості.

Розберемо слово ГОЛО.

ГОЛО – так як є, істинно, без вбрання з думок і домислів, або: «I. Вірно, безпомилково, безсумнівно.» – Смарагдова скрижаль Гермеса Трисмегіста, засновника алхімії.

Це слово-ключ.

Знаємо такі слова з цього кореня: ГОЛОВА, ГОЛКА, ГОЛІЯ(олія), ГОЛОС, ГОЛОД. Всі ці слова мають відношення до суті речей. І ми ще повернемось саме до цих слів згодом.

Якщо прочитати ГО-ЛО по складам з права на ліво, маємо ЛО-ГО.

Якщо ГО-ЛО – так як є, то ЛО-ГО – так як пояснено ГО-ЛО.

Це поясненя усвідомленого ГО-ЛО, тобто ЛО-ГО не є ГО-ЛО. ГО-ЛО не можливо пояснити, це можна відчути і пояснення цього відчуття є ЛО-ГО. І це прийнятно і логічно), бо надає нам можливісь обмінюватись індивідуальними ЛО-ГО спільного ГО-ЛО. І відшуковувати в індивідуальних ЛО-ГО елементи спільного ГО-ЛО.

Все що я зараз пишу – це моє ЛО-ГО щодо спільного ГО-ЛО.

Сума індивідуальних ЛО-ГО – не є ГО-ЛО, це лише спільне ЛОГО щодо ГОЛО.

Ще хочу зауважити один момент. В подільській говірці нема відкритого першого складу. Слова які в інших говірках починаються голосним звуком, подоляни закривають звуком «г». Так олія-голія, Одеса-Годес(а), Умань-Гумань. Якщо прочитати відомі історичні імена Ольга, Олег подільською говіркою, викликає сумнів скандинавське походження цих імен і стає ясним рідне походження – Гольга, Голег. Далі такі імена – Олена, Олекса, Олександр – Голена, Голекса, Голександр. І так далі. До речі, ім’я І-Гор, ЇГОР – розуміється в новому сенсі, про що буде нижче.

А як ви тепер розумієте розумієте ім’я – козак Голота?

Повернемось знову до сокола, який є голий. Сокол, як символ істини. Істини, що рухається, рухається до цілі. Істина, до якої не можливо прив’язатись. Намагаючись прив’язатись до неї, ми втрачаємо відчуття її, бо коли ми намагаємось прив’язатись до неї, вона вже прорухалась далі. Наші думки не поспіваю за часом. У нас є час, у істини – нема. Розглянемо чій птах сокол, з ким асоціює.

Сокол – це птах ГОРа. Сам ГОР – дитя Батька і Матері, Одкровення. Істина народжена поєднання протилежностей. ГОР – Святий Дух, аспект Творця, аспект Дії.

Святий Дух проявлений(для нас) в трьох аспектах дії – створення форм, руйнування форм, і переходу з старого в нове і з нового в старе. Арії називали ці аспекти світами – Права, Ява, Нава.

Існує багато символів цих аспектів, один з символів – це птах. І у ГОРа це не один птах, як і не один аспект дії.

Права – Голуб, Ява -Сокіл, Нава -Ворон.

Права – створення форм – Голуб

Ява – руйнування форм – Сокіл

Нава – трансформація форм – Ворон.

Єгипетський міф оповідає, що Ісіда (Їжита) виліпила фалос з глини (єдиною частиною тіла Осіріса (Гозір), яку Ісіда так і не змогла знайти, був фалос, бо його з’їли риби, освятила його і приростила до зібраного тіла Осіріса. Перетворившись на самицю шуліки — птицю Хат, Ісіда зляглася з мумією Осіріса, вимовила чарівні слова і завагітніла. Так був зачатий Гор, народжений для того, щоб помститися за батька і відібрати трон у Сета.

Після тривалої сутички Гор здолав Сета, вклав своє око в рот мумії батька і той воскрес. Однак Осіріс не повернувся на землю, а залишився царем мертвих, надаючи Гору правити царством живих.

Цей міф потребує окремого дослідження. На разі важливо, що там вказано два символи ГОРа – шуліка (сокол) і око.

Розглянемо ще одну пару Слів. ГОРО і РОГО.

Протистояння і взаємодія. Східна та спадаюча сили. Сили притягання та відштовхування. Кут( КО-ТО) – урівноваження цього протистояння, а результат цієї протидії – рух, котіння.

Звідси, ГОЛО-КОТО – Галактика, яку пращури ще називали Сварга – СОВО-РОГ, совати, сунути Ріг. РО-ГО – це перепона руху, те що намагається зупинити рух ГО-РО, Світла горішнього, Світла що наповнює Творіння.

В теперішній мові, ця протидія залишилась у визначенні сторін кута, зовнішній – ріг і внутрішній – кут, як наповнення рогу.

В Кабалі (КОЛОБОГ) це визначення називається Масах (я-сам), що є силою, яка протидіє бажанню зупинитись і отримати насолоду від себе самого, тобто, РО-ГО – це сила, що протидіє ГО-РО (Світлу), щоб залишатись в собі і не продовжувати наповнення. ГО-РО – це ГО-ЛО. РО-ГО – це ЛО-ГО. Результатом протидії, яка є і взаємодією між ГО-РО (ГОЛО) і РО-ГО (ЛО-ГО) – є сила КО-ТО. Сила КО-ТО (КУТ) (Кетер) проявлена в ГО-ЛО. В ЛО-ГО вона проявлена, як МО-ЛО-КУТ (Малхут).

Тобто, сила Бажання (Богання) КО-ТО (КУТ), сила наповнювання Творіння Світлом (що є абсолютне Добро) намагається проникнути в ЛО-ГО. А через протидію РО-ГО, проникає як МО-ЛО-КУТ, тобто, як роздрібнене індивідуальне сприйняття (МО-ЛО), того що є КО-ТО (КУТ).

Наші пращури складали це визначення в ось таку схему:

Бінокль – взаємодія ГО-РО – це ГО-ЛО, а РО-ГО – ЛО-ГО.

Таріль – схема Сварги, КОЛа Сварога, Голокотики – Галактики, також це схема взаємодії чотирьох елементів-стихій ГО-, ДО-, РО-, ЛО-.

Зерновик – як модель сосуда Клі.

Щодо прикладів слова рог (ріг) в значенні перепони, то в теперішній мові це є в словах: по-ріг, во-рог, до-рога. Використання твердості РО-ГО є в слові – Різати і похідні від нього – різниця, різко тощо.

Щодо слово МО-ЛО-КУТ, – розберемо на склади КУТ – КО-ТО.

КО- сила трансформації, ідея трансформації. Це сила Богання.

ТО – те що не це (ЧЕ, ЧО). Все що не ЧО – є ТО, щось загальне, не конкретизоване. ЧО (факт) – це конкретизоване КО (ідея), а не ТО (загальне).

КО-ТО – КО діє на ТО і трансформує ТО в ЧО.

Слово МО-ЛО. МО – це те що ми зараз називаємо «Я», монада, індивід.

ЛО – сила Землі. МО-ЛО – це усвідомлене МО, тобто опрацьоване ЛО. На противагу МО-ЛО – є ЛО-МО. Руйнування форм. Якщо дія МО-ЛО руйнує форму і утворює нові форми, то ЛО-МО лише руйнує форми.

МО-ЛО-КО-ТО – розкривається згідно наведеному вище:

Сила Бажання (Богання) КО-ТО (КУТ), сила наповнювання Творіння Світлом (що є абсолютне Добро) намагається проникнути в ЛО-ГО, і через протидію РО-ГО, проникає в ЛО-ГО, як МО-ЛО-КУТ, тобто, як роздрібнене індивідуальне сприйняття (МО-ЛО), того що є КО-ТО (КУТ).

Слово МО-ВО (мова). ВО – означає проникнення. Тобто, МО-ВО – проникнення МО. Його поскладова анаграма ВО-МО. В українській мові звук ВО іноді трансформується в У. ВО-МО – У-МО – УМ. Мова зовнішній прояв Ума. Ум – внутрішній прояв Мови.

При дослідженні слів звертайте увагу на переходи такі як ВО в У, О в І (РОГ-РІГ), ХВ в Ф, ХО-ВО (ХУ) в Ф, Наприклад, ФОРМА – ХО-ВО-РО-МО (ХУ-РО-МО). Склад складається з приголосного звука і голосного, (СВА – СО-ВА, СВАРГА – СО-ВА-РО-ГА). Голосні звуки надають приголосним ознак.

Малюнок 1 відображає схему руху наповнення Творіння Світлом. Перше коло – Творець проявлений у трьох аспектах. Друге коло – Трансформатор Світла в Богання(бажання), як ідеї і факти, що проявляють себе в Третьому колі через зовнішній і внутрішній світи індивіда(Монади) через поєднання чотирьох елементів-стихій і їх якостей в найменші частинки (КОЛОБОГ), з яких складається матеріальний світ і сприйняття Монадою цих поєднань через органи відчуттів, а також сприйняття через розУМ ментальний прояв Богання (абстрактні ідеї тощо).

Малюнок 1.

Уважний читач побачить подобу Малюнку 1 до повернутого на 90 градусів проти солонь Парцуфу Десяти Сфірот, коли Кетер зліва, а Малхут справа.

Малюнок 2 «Мандала» – це проекція малюнка 1 в перетині.

Спробуємо зробити фонетично-медитативні вправи. Вимовте наступні рядки складів, внутрішньо відчуйте вібрації, поміркуйте про наведені вище сенси складів, спробуйте скласти свої пари слів (складів), намалюйте свою власну «Мандалу»:

 

ГО-ГО        ГО-РО        ГО-ДО       ГО-ЛО

РО-ГО        РО-РО        РО-ДО       РО-ЛО

ДО-ГО       ДО-РО       ДО-ДО       ДО-ЛО

ЛО-ГО       ЛО-РО       ЛО-ДО       ЛО-ЛО

Ще декілька прикладів для вправ:

 

НО-ГО-      ПО-ГО-      ТО-ГО-      МО-ГО-     ЧО-ГО-      КО-ГО-

НО-РО-      ПО-РО-      ТО-РО-      МО-РО-     ЧО-РО-      КО-РО-

НО-ДО-     ПО-ДО-     ТО-ДО-      МО-ДО-     ЧО-ДО-      КО-ДО-

НО-ЛО-     ПО-ЛО-     ТО-ЛО-      МО-ЛО-     ЧО-ЛО-      КО-ЛО-

 

ВО-ГО-НЬ          СО-ГО-НЬ          БО-ГО-НЬ           БО-ГО-ТЬ.

ВО-РО-НЬ          СО-РО-НЬ          БО-РО-НЬ           БО-РО-ТЬ.

ВО-ДО-НЬ          СО-ДО-НЬ          БО-ДО-НЬ          БО-ДО-ТЬ.

ВО-ЛО-НЬ          СО-ЛО-НЬ          БО-ЛО-НЬ          БО-ЛО-ТЬ.

 

Г.

 

Опубліковано в альманах “Ініціація” випуск №013 Листопад – Грудень 2017

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *